Alcides houdt het lang vol tegen sterker Hoogeveen

Jim Veltmaat (Hoogeveen) en Ashwin Tanamal (Alcides) duelleren om de bal. Foto: Martijn Bijzitter

De in zwaar weer verkerende vierdedivisionist Alcides hield het zondagmiddag op eigen kunstgras lang vol tegen Hoogeveen. De ploeg van trainer Wilko Niemer kreeg pas tien minuten voor tijd de definitieve klap, die leidde tot een 1-3 nederlaag. Dit betekende het zesde verlies op rij voor de Meppelers, die daardoor in de 4de divisie A zijn afgezakt naar de 14de plek, met 10 punten uit 12 duels.

In de eerste helft duurde het bijna 20 minuten voordat de Hoogeveners een bres in de Meppeler verdediging sloegen. Ex-MSC’er Noah Schuurman trok voor en Emil Bijlsma drukte af: 0-1. Ruim tien minuten later stond het ook al 0-2. Ditmaal kopte Bijlsma de bal uit een corner (van ex-Alcideaan Sil Kuurman) over Alcides-keeper Xander Jager. De Alcideanen mochten daarna niet mopperen dat de Hoogeveners voor de thee geen verder rendement haalden uit vele mogelijkheden.

Aansluitingstreffer

Na rust speelde de thuisploeg meer naar voren tegen de steeds slordiger voetballende gasten. Ashwin Tanamal kreeg een flinke mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar miste. Jasper Strijker wist het net wél te vinden: 1-2. De counter ontstond nadat Alcides-keeper Jager net daarvoor op prima wijze de 1-3 had weten te voorkomen, bij een inzet van Giorgio Beltau.

Tanamal brak nogmaals uiterst gevaarlijk uit, maar in plaats van af te geven, verslikte de Alcideaan zich in z’n eigen actie. Daarna stelde Hoogeveen ‘eindelijk’ orde op zaken. Een andere ex-MSC’er, Justin Benjamins, mikte simpel raak uit een voorzet van opnieuw Schuurman: 1-3.

„Het zag er in de eerste helft niet naar uit, dat we nog zo lang in de wedstrijd zouden blijven”, vond Niemer achteraf. „Voor rust waren we duidelijk onderliggend. Na rust deden we het beter aan de bal. Ik heb, in tegenstelling tot vorig weekend, 100 procent inzet en strijd van mijn jongens gezien. Daar kunnen én moeten we verder mee.”

Nieuws

menu