Alcides is na één helft al verslagen door Hollandia

Jeroen Westerbeek viel goed in bij Alcides. Met een goal en een assist zorgde hij voor een draaglijke eindstand in Hoorn.

Jeroen Westerbeek viel goed in bij Alcides. Met een goal en een assist zorgde hij voor een draaglijke eindstand in Hoorn. Foto: Daan Prest

Alcides heeft zondag in Hoorn niet van Hollandia kunnen winnen. Na een voor de Meppelers dramatische 4-0 ruststand werd het uiteindelijk nog een ‘draaglijke’ 4-2 nederlaag voor de ploeg van trainer Wilko Niemer. Het betekende echter wel de zevende competitienederlaag op een rij.

Na 18 minuten spelen, aan de boorden van het IJsselmeer, stond al een 3-0 tussenstand op het scorebord. Twan van der Kamp gleed uit bij de eerste tegentreffer, die al na drie minuten voetbal viel. Daniël Meijers scoorde deze 1-0. „We begonnen niet eens zo slecht, maar stonden na drie minuten wel ongelukkig achter. Dat was een dikke domper”, vond Niemer. Na een goede kans voor Jasper Strijker, die niet werd verzilverd, maakte Dennis Jansen in de 13de minuut het tweede doelpunt voor Hollandia.

Balverlies

Alcides probeerde veelal via het middenveld op te bouwen, maar leed voortdurend balverlies. Uit een omschakelingsmoment ontstond ook de derde treffer voor Hollandia, via opnieuw Meijers. „Je hebt het gevoel dat alles uit je vingers glipt”, keek Niemer terug op het beroerde begin. „Dan denk je algauw aan een nederlaag met grote cijfers.” Tien minuten voor rust maakte keeper Xander Jager een overtreding in het strafschopgebied. De doelman ontliep geel, maar was kansloos bij de toegekende penalty: 4-0.

„In de rust hebben we afgesproken om meer en sneller de lange bal te spelen”, gaf Niemer aan. Dat sorteerde effect, want invaller Jeroen Westerbeek kon de bal na een vrije trap intikken: 4-1. Even later gaf Westerbeek een andere invaller, Boye Keizer, de mogelijkheid om het tweede Alcides-doelpunt te maken: 4-2. Met een man meer - Hollandia-speler Bart Spil moest in de 78ste minuut van het veld na een rode kaart - bleven de Meppelers de bovenliggende partij. Maurice Tinholt en Leon Kooiker creëerden, zonder succes, zelfs nog een paar kansjes. „We drongen ze terug. Je weet alleen niet hoe ze gespeeld zouden hebben als het 0-0 had gestaan”, blikte Niemer realistisch terug.