Alcides blijkt onmachtig tegen Be Quick 1887

Ook Boye Keizer (midden) kon zaterdagavond namens Alcides geen potten breken tegen Be Quick 1887. Foto: Daan Prest

De Meppeler zondaghoofdklasser Alcides deed zaterdagavond wat het kon tegen Be Quick 1887 uit Haren, maar kwam een vroege achterstand niet te boven. Het duel eindigde in 0-3.

Het begin van de thuisploeg was bepaald niet goed, want binnen 4 minuten lag de 0-1 er al in. Geertjan Liewes kreeg alle vrijheid en passeerde keeper Pieter IJzerman. Hierna was het duel meer in evenwicht, maar kregen de Groningers nog steeds de betere kansen. Met wat kunst- en vliegwerk bleef het vooralsnog 0-1. Aanvallend kwam Alcides er niet aan te pas.

Gevaarlijkste aanvaller

Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Liewes bleef aan Harense kant de gevaarlijkste aanvaller, maar zijn inzet vlak na rust vloog over. Even later kopte Djarni Leidelmeijer over het doel. Alcides stelde daar eigenlijk niets tegenover, maar bleef wel geloven in een goed resultaat. Dat kwam er uiteindelijk niet. Uit een corner besliste Djarni Leidelmeijer in de 68ste minuut dit duel (0-2) waarna in de slotseconden Liewes nog een strafschop benutte: 0-3.

Nieuws

menu