Alcides lijdt vijfde achtereenvolgende nederlaag in vierde divisie

De ziekenboeg van Alcides is zondag verder uitgebreid. Glenn Arts viel in Rotterdam uit met kruisbandletsel. Foto: Daan Prest

Alcides zit momenteel duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De selectie van de Meppeler vierdedivisionist wordt al weken geteisterd door blessures en ook de resultaten vallen tegen. Tegen VOC in Rotterdam kon Alcides zondagmiddag de vicieuze cirkel niet doorbreken. De gastheren waren uiteindelijk met 2-0 te sterk voor het team van Wilko Niemer. Ook de ziekenboeg van Alcides puilt verder uit, want Glenn Arts viel in Rotterdam uit met kruisbandletsel.

Wilko Niemer is momenteel niet te benijden als hoofdtrainer van Alcides, dat al weer de vijfde nederlaag op rij incasseerde: „Het was absoluut niet best van onze kant. We hebben te weinig initiatief getoond in balbezit. Ook VOC vond ik niet sterk. En we komen ook heel ongelukkig op achterstand. Xander Jager, die de laatste weken juist sterk speelt, schatte een bal verkeerd in en dan ligt hij er natuurlijk direct in.”

Machteloosheid

Via Jasper Strijker kreeg Alcides de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen, maar de aanvaller faalde oog in oog met de doelman. Direct na de pauze scoorde VOC 2-0 en was dit duel wel beslist. „Dan kruipt er machteloosheid in de ploeg. Tot overmaat van ramp valt dan ook Glenn Arts nog uit met een knieblessure. In combinatie met onze vorm gaat dit meespelen in het hoofd van de spelers. En door de vele afwezigen staan jongens op posities die ze niet gewend zijn.”

In de slotfase kreeg Jeroen Westerbeek trouwens nog een kans om de Meppeler eer te redden, maar ook dat zat er niet in. Volgend weekend staat voor Alcides de streekderby tegen Hoogeveen op het programma.

Nieuws

menu