Alcides met tien man naar winst op VKW

Boye Keizer scoorde zondagmiddag de openingstreffer namens Alcides. Foto: Daan Prest

Alcides heeft zondagmiddag het uitduel met nieuwkomer VKW met 0-2 gewonnen. De zege in deze Drentse derby kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. De ploeg van trainer Wilko Niemer moest namelijk al vroeg in de eerste helft met tien man verder. Middenvelder Max Kruyen probeerde vlak voor het strafschopgebied een sliding op een VKW-aanvaller te maken. De Meppeler kwam daarbij echter te laat en raakte vol de enkel van zijn tegenstander. Het betekende direct rood voor Kruyen en zijn opponent moest noodgedwongen met een blessure de strijd staken.

Niemer: „Daardoor werd het een totaal andere wedstrijd. Individueel hadden we wat meer kwaliteiten, maar met tien man moesten we erg veel loopwerk verrichten.”

Ondanks het ondertal kreeg Jasper Strijker voor rust al een goede kans die niet benut werd. Dat deed Boye Keizer even later wél bij de tweede grote mogelijkheid. Na een goede aanval via meerdere Alcides-spelers was Keizer het eindstation: 0-1.

Niet makkelijk

In de tweede helft bleef VKW het spel maken, maar de enige grote kans van de Westerborkers neutraliseerde keeper Xander Jager uitstekend. Toen na een halfuur Jeroen Westerbeek en Milan Ronkes werden ingebracht, miste laatstgenoemde direct een dot van een kans. Ongeveer twintig minuten voor tijd was het wel raak bij de tweede kans voor Ronkes: 0-2.

„Het ging niet makkelijk vanmiddag”, meldde een opgetogen Niemer, na de tweede winst in vier duels in de vierde divisie. „VKW mocht de bal hebben en wij loerden met tien spelers om eruit te breken. Het kostte veel energie en iedereen moest veel werk verzetten. We verdedigden goed en creëerden, ondanks een man minder, meer kansen dan VKW.”

Nieuws

menu