Alcides pakt verdiend punt in openingswedstrijd tegen SJC

Sil Kuurman scoorde zondagmiddag de gelijkmaker voor Alcides in de openingswedstrijd tegen SJC in Noordwijk. Foto: Daan Prest

Hoofdklasser Alcides is de nieuwe voetbalcompetitie zondag begonnen met een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen SJC. Daarmee kennen de Meppelers een betere start dan vorig seizoen toen dezelfde opponent uit Noordwijk in het openingsduel op sportpark Ezinge nog met de volle buit (0-2) huiswaarts keerde.

De eindstand 1-1 was al bij rust bereikt. SJC kwam na zo’n 20 minuten op een 1-0 voorsprong via een discutabele penalty omdat Alcides-keeper Xander Jager de SJC’er Tom Duindam onreglementair zou hebben gevloerd. Jordy Groot mocht vervolgens vanaf 11 meter het vonnis voltrekken.

Nadat Leon Kooiker namens de Meppelers de paal had getroffen, kwam Alcides in de 33ste minuut alsnog langszij toen Boye Keizer met een steekpass Sil Kuurman bediende. Deze slalomde door de Noordwijker verdediging en scoorde de gelijkmaker.

Spannende slotfase

In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer, hoewel in de spannende slotfase aan beide zijden nog diverse scoringskansen konden worden genoteerd.

Nieuws

Meest gelezen