Alcides-trainer Wilko Niemer kijkt vol verwachting vooruit: 'Het plezier voor iedereen moet terug'

Hoofdklasser Alcides bijt zondag in het Zuid-Hollandse Noordwijk het spits af van de nieuwe voetbalcompetitie. SJC is net als vorig seizoen de tegenstander in de openingswedstrijd. Destijds gingen de Meppelers in eigen huis met 0-2 onderuit. Alcides-trainer Wilko Niemer vertelt over de voorbereiding, de selectie, de speelwijze en het nog steeds ontbreken van een verzorger.

In hun openingswedstrijd van de voetbalcompetitie zijn de hoofdklassers Alcides en SJC opnieuw elkaars tegenstander. Vorig jaar september was dat in Meppel, maar komende zondag gebeurt het in Noordwijk.

In hun openingswedstrijd van de voetbalcompetitie zijn de hoofdklassers Alcides en SJC opnieuw elkaars tegenstander. Vorig jaar september was dat in Meppel, maar komende zondag gebeurt het in Noordwijk. Foto: Daan Prest

Niemer, over de voorbereiding: „We hebben vrij lang en goed doorgetraind, tot eind juni. Ook hebben we oefenwedstrijden tegen Staphorst en SC Rouveen gespeeld. Dat was de eerste fase. Begin augustus zijn we gestart met het tweede gedeelte. Eerst met drie keer in de week trainen, later twee keer. We zijn dus nu ruim vier weken bezig. Ik moet zeggen dat toen het weer mocht, iedereen kwam trainen en bezig wilde zijn. Een aantal jongens heeft ook nog krachttraining gedaan, ik heb echt fitboys in de groep, ha. ha. Echt, de energie spat ervan af. Aan de andere kant weet je nooit wat het precies doet met spelers als ze zó lang geen echte wedstrijden hebben gespeeld. We hebben in de afgelopen periode een aantal keren op zaterdag en dinsdag gevoetbald, dan merk je dat je eigenlijk niet twee keer met dezelfde jongens kunt spelen. Toch ben ik wel tevreden over de oefenduels en de voorbereiding. Als ik kijk naar de recente wedstrijden vond ik het spel en de score tegen Buitenpost goed (5-0 winst, red.). Tegen Berkum begonnen we met de ‘basiself’, hadden wij veel de bal, stond het met rust 0-0 en verloren we uiteindelijk met 2-1. En afgelopen dinsdag tegen Rohda Raalte speelden we met drie A-junioren.”

Nieuws

Meest gelezen