Alcides verliest thuis dik van Hollandia, maar is nog steeds vierdedivisionist

Milan Ronkes scoorde zondagmiddag de enige Alcides-goal tegen Hollandia.

Milan Ronkes scoorde zondagmiddag de enige Alcides-goal tegen Hollandia. Foto: Daan Prest

Alcides heeft zondag opnieuw dik op de broek gekregen, ditmaal thuis tegen Hollandia: 1-5. „Verschil in kwaliteit”, meldde trainer Wilko Niemer direct na afloop. Maar nog steeds zijn de Meppelers niet (direct) gedegradeerd uit de 4de divisie A van het zondagvoetbal. Alleen twee driepunters achter elkaar zouden Alcides nog kunnen redden van een rechtstreekse afgang naar de 1ste klasse.

Bij rust was het pleit tegen de opponent uit Hoorn in feite al beslist. Drie missers in de Alcides-verdediging leidden tot een duidelijke en terechte 0-3 tussenstand. Hoewel Jasper Strijker nog wel een dot van een kans kreeg op de gelijkmaker, bij 0-1. Niemer: „Gaat die erin, dan krijg je misschien nog een andere wedstrijd.”

IJdele hoop

Na rust leefde de thuisploeg even op toen Milan Ronkes 1-3 scoorde. Met dank aan keeper Dirk Bakker van Hollandia, die opzichtig in de fout ging. Het bleek ijdele hoop voor de Meppelers, want de Noord-Hollanders voegden in de slotfase nog twee doelpunten toe aan hun totaal: 1-5.

„We moeten de noodrem vinden om de vrije val te stoppen”, vond een danig teleurgestelde Xander Jager na afloop. De Alcides-keeper bleef langdurig op het veld liggen en werd opgebeurd door reservekeeper Rick Loek en keeperstrainer Danny Schreijer. „Het knaagt aan mij en de rest van het team als je zó vaak verliest. Dit is een seizoen waarop we tegenslag op tegenslag incasseerden. Dat is enorm balen”, aldus Jager.