Atlete Petra Hasper legt beslag op nationale titel

Atlete Petra Hasper uit Meppel, lid van AV De Sprinter uit Meppel, is zondag in het Noord-Hollandse Hem gehuldigd als Nederlands kampioene op de 10 kilometer, in de categorie vrouwen 55+. De tweede plaats in deze categorie was weggelegd voor Mirjam de Boer (links) en de derde voor Margot van der Ven. Foto: Eigen foto

Atlete Petra Hasper, lid van AV De Sprinter uit Meppel, is zondag in het Noord-Hollandse Hem gehuldigd als Nederlands kampioene op de 10 kilometer, in de categorie vrouwen 55+.

Het was voor de Meppelse nota bene haar eerste wedstrijd sinds een jaar. Ze was met haar prachtige tijd van 39.58 nog blijer dan met de eerste plaats, want sinds 2014 had ze de 10 kilometer niet meer binnen de 40 minuten volbracht. Haar pr op deze afstand is 39.11, maar dat liep ze 15 jaar geleden.

Aanzienlijke achterstand

De naaste ‘belagers’ kwamen in Noord-Holland trouwens op een aanzienlijke achterstand op Petra Hasper binnen. De tweede plaats in deze categorie was weggelegd voor Mirjam de Boer (42.23) en de derde voor Margot van der Ven (44.13).

Nieuws

Meest gelezen