Atleten Petra Hasper, Fleur Baljet en Erik Driesen winnen in Holten

Fleur Baljet van AV De Sprinter finisht als eerste op de 6 kilometer voor vrouwen bij de Diepe Hel Holterbergloop. Foto: AV De Sprinter

Petra Hasper-ten Kate uit Meppel is dit weekend in het kader van de ‘Diepe Hel Holterbergloop’ in de categorie vrouwen 50+ als eerste gefinisht op de 10 kilometer, met een tijd van 40.54 minuten.

Daarmee bevestigde ze haar huidige topvorm nog maar eens. Zo legde de Meppelse begin oktober de marathon in Londen af in 3.09.25 uur. Ze eindigde daarmee als 9de van de 1150 dames. Zo snel was Petra Hasper sinds 2013 niet meer geweest op de marathon.

Haar intensieve trainingsarbeid voor de marathon in Londen betaalde zich daarna uit op de kortere afstanden. Zo won ze op 15 oktober ook de 10 kilometer tijdens de Zuidlaardermarktloop, in een tijd van 40.25 minuten.

Ook Fleur Baljet en Erik Driesen winnen

Petra Hasper was overigens niet de enige atlete van AV De Sprinter die dit weekend in Holten tot een topprestatie kwam bij de ‘Diepe Hel Holterbergloop’, want Fleur Baljet werd met een supersnelle tijd (22.26 minuten) met een grote voorsprong eerste op de 6 kilometer.

Erik Driesen uit Vollenhove werd op de 10 kilometer de winnaar van de categorie 40+ met een tijd van 33.41 minuten.

Nieuws

menu