B+B veldtoertocht lonkt komende zaterdag, WTC Staphorst-Rouveen heeft fraaie mountainbikeroute uitgestippeld

De 'B+B Personeelsdiensten Veldtoertocht' voert hoofdzakelijk door de staatsbossen bij Staphorst. Foto: Henk Dunnink

De elfde editie van de jaarlijkse ‘B+B Personeelsdiensten Veldtoertocht’ vindt komende zaterdag plaats. Organisator WTC Staphorst-Rouveen heeft dankzij de inzet van vele vrijwilligers en via samenwerking met Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel een fraaie mountainbikeroute uitgestippeld.

Deze heeft het kenmerk ‘Extra goed geregeld’, de hoogst denkbare beoordeling. Dit houdt onder meer in dat de deelnemers tijdens de tocht goed worden verzorgd en dat de bewegwijzering van de route uitstekend is.

Staatsbossen

De startlocatie is bij de sporthal aan de Hoogeweg in Staphorst. Deelnemers kunnen kiezen tussen 2 afstanden: 35 en 60 kilometer. De kortste afstand is bestemd voor de recreatieve MTB’ers en de langste voor de meer geoefende MTB’ers.

De route voert hoofdzakelijk door de staatsbossen bij Staphorst, maar allereerst fietsen de deelnemers langs Kuijers Auto’s en de hallen van Talens/Tuin, alwaar mooie hindernissen staan opgesteld. Na ongeveer 16 kilometer komen de deelnemers op de eerste pauzelocatie aan: camping De Vossenburcht bij IJhorst. Meesters Tweewielers uit Staphorst is daar present met een vakbekwame monteur en materiaal om eventuele mankementen aan de mountainbike op te lossen. De langste afstand heeft nog een tweede pauzelocatie, na 38 kilometer. Daar kunnen de deelnemers even op adem komen, waarna de resterende kilometers worden afgelegd.

Voorinschrijving

Er kan zaterdagochtend worden gestart tussen 9 uur en half 11. Een helm is verplicht. Auto’s kunnen deze zaterdag gratis op het Marktplein (Binnenweg 26) in Staphorst worden geparkeerd. Men kan alleen deelnemen via een online voorinschrijving. Op de website van WTC Staphorst-Rouveen is een link te vinden.

Nieuws

menu