BMX'er Niek Kimmann loopt scheurtje in zijn knieschijf op na botsing met overstekende official

Kimman blesseert knie door aanrijding met official ANP

Het zijn nog niet echt de Olympische Spelen van de Nederlanders die op twee wielen rijden. Na Annemiek van Vleuten en Mathieu van der Poel is Niek Kimmann de volgende pechvogel. De BMX’er heeft bij zijn val tijdens de training een scheurtje in zijn knieschijf opgelopen.

De 25-jarige Kimmann klapte tijdens een training vol op een overstekende official. „Ik botste vol op een official die wilde oversteken. Ik hoop dat hij in orde is”, schrijft Kimmann op zijn twitteraccount bij een video van het voorval.

Zondag dacht Van Vleuten goud te hebben gewonnen tijdens de wegwedstrijd bij de vrouwen, maar had de Nederlandse niet in de gaten dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer haar al vooruit was. En Van der Poel ging maandag tijdens de mountainbikewedstrijd hard onderuit en moest afstappen.

Kimman rijdt de BMX-wedstrijden samen met landgenoten Twan van Gendt en Joris Harmsen. Bij de vrouwen doen Laura Smulders, Judy Baauw en Merel Smulders mee. Na de kwartfinales op donderdag worden vrijdag de halve finales en de finales om de medailles verreden.

Nieuws

menu