Badminton Vereniging Nijeveen viert 50-jarig bestaan: 'We zijn een beetje vrienden geworden'

Topjaren waren het, met Han van Room als hoofdtrainer aan het roer. Het niveau ging met sprongen vooruit, er werd competitie gespeeld en de jeugd reisde af naar het Europees kampioenschap, waar zij tussen de landelijke top speelde. Tegenwoordig heeft Badminton Vereniging (BV) Nijeveen het moeilijker, maar dat weerhoudt de leden er niet van om op 1 oktober met een mooi toernooi en feestje het 50-jarig bestaan te vieren.

Op zaterdag 1 oktober gaat de vlag uit, want dan viert BV Nijeveen het 50-jarig bestaan. Een deel van de leden poseert met de nieuwe outfit in sporthal De Eendracht. Annie Stam zit op de vloer, vierde van rechts.

Op zaterdag 1 oktober gaat de vlag uit, want dan viert BV Nijeveen het 50-jarig bestaan. Een deel van de leden poseert met de nieuwe outfit in sporthal De Eendracht. Annie Stam zit op de vloer, vierde van rechts. Foto: Leo de Harder

„De mate waarin corona ons parten heeft gespeeld, is bizar”, vertelt Annie Stam (61). Haar hart ligt bij de jeugd, ze was jaren jeugdleidster, en ze speelt zelf op donderdagavond competitie. „In de hoogtijdagen, zo rond het jaar 2000, hadden we 50 jeugdleden. Nu komen we net aan 15. Badminton is een typische binnensport. Op de camping spelen is leuk, maar dat heeft niets met badminton te maken. Buiten speelt het weer je parten, je moet echt in de sporthal zijn. Dat kon in coronatijd niet.”

Enorme klik

Nieuws

menu