Bernard Koning wordt trainer van derdeklasser Willemsoord

Bernhard Koning is momenteel nog trainer-coach van zaterdagvijfdeklasser MSC. Na dit voetbalseizoen vervult hij deze functie bij zaterdagderdeklasser Willemsoord.

Bernhard Koning is momenteel nog trainer-coach van zaterdagvijfdeklasser MSC. Na dit voetbalseizoen vervult hij deze functie bij zaterdagderdeklasser Willemsoord. Foto: Leo de Harder

De zoektocht naar een nieuwe trainer heeft de voetbalvereniging Willemsoord naar Bernard Koning geleid. De 44-jarige inwoner van Havelte, momenteel nog de oefenmeester van zaterdagvijfdeklasser MSC uit Meppel, heeft vooralsnog getekend voor één seizoen bij de zaterdagderdeklasser.

„Doordat het vertrek van het trainersduo Henrie Rijke en Jeroen Dekker, aan het einde van dit voetbalseizoen, al snel duidelijk was geworden, zijn we begin december met diverse gesprekken begonnen en zijn we uiteindelijk uitgekomen bij Koning”, stelt bestuurslid Maarten van Wolde tevreden, namens de groenhemden. „Doordat Bernard op niveau heeft gewerkt en een prettige kerel in de omgang is, denken we dat hij perfect past binnen vv Willemsoord, en dat we met hem zeker een tijdje vooruit kunnen in de derde klasse.”