Biljartvereniging uit Meppel met recht klein maar fijn: van een mug een succesvolle olifant maken

Een biljartvereniging met maar 5 leden, die allemaal deelnemen aan de landelijke competitie en succesvol zijn in het driebanden. Dat is De Mug uit Meppel. En Cees van der Pijl (70) is een van de oprichters: „We zijn tevreden met hoe het nu gaat en vinden het wel goed zo.”

Achteraan, van links naar rechts: Bert Spronk (eigenaar café De Casteleyn), Egbert Stens en Hans Boer. Vooraan: Bram de Heus en Cees van der Pijl. Hendrie Kreuze ontbreekt op deze foto.

Achteraan, van links naar rechts: Bert Spronk (eigenaar café De Casteleyn), Egbert Stens en Hans Boer. Vooraan: Bram de Heus en Cees van der Pijl. Hendrie Kreuze ontbreekt op deze foto. Foto: Daan Prest

Het is en blijft een bijzonder verhaal. Niet zozeer de verenigingsnaam De Mug, maar wel het aantal leden en de prestaties. „Ik denk dat het nu zo’n tweeënhalf jaar geleden is. Ik wilde weer gaan driebanden in competitieverband. Bram de Heus en ik zijn toen op zoek gegaan naar een biljartvereniging, maar die was er niet in Meppel. Toen hebben we er zelf maar een eentje opgericht.”

Locatie

Nieuws

menu