Bjarne Bouwer en Laila van der Meer zeilen naar achtste plaats bij wereldkampioenschappen Nacra 17 in Oman

Bjarne Bouwer en Laila van der Meer met hun Nacra 17 in actie tijdens het WK zeilen in Oman. Foto: Arend Bouwer

Het Nederlandse TeamAllianz heeft een goede week beleefd tijdens het WK zeilen in Oman, met gouden medailles in de klassen 49er en FX. Daarnaast eindigden de ‘rookies’ Bjarne Bouwer uit Giethoorn en Laila van der Meer uit Grou zondag op een zeer verdienstelijke 8ste plek in de snelste olympische klasse, de Nacra 17.

Bjarne en Laila hebben hun vizier op de Olympische Spelen van 2024 gericht en deze 8ste plaats op hun eerste WK is een teken dat ze heel goed op weg zijn. Tijdens de Europese kampioenschappen vorige maand behoorden ze met een 7de plaats ook al tot de top in de Nacra 17-klasse.

NOC-NSF

Recentelijk heeft het duo een meerjarige topsportovereenkomst met het Watersportverbond afgesloten voor een Olympische Spelen-campagne binnen TeamAllianz. Met hun 8ste plek voldoen Bjarne en Laila bovendien aan de NOC-NSF voorwaarden voor een Nationale Topsport A-status. Dit betekent dat het NOC-NSF de zeilers de komende periode ook financieel ondersteunt, waardoor de focus van het koppel volledig op het zeilen kan.

De komende weken hebben de twee zeiltalenten tijd voor rust en studie, waarna ze in januari de training in Zuid-Europa weer oppakken ter voorbereiding op de Worldcups in Mallorca en Frankrijk.

Nieuws

menu