Bos Bedden Loopgroep AG'85 via estafette van Nieuwleusen naar Nijverdal

Leden van Bos Bedden Loopgroep AG'85, onderweg naar Nijverdal. Foto: Gerrit Boer

Loopgroep AG’85 uit Nieuwleusen bestaat 37 jaar en nadat hoofdsponsor Bos Bedden in maart een vestiging 37 kilometer verderop (in Nijverdal) had geopend, bracht dat de clubleden op het idee om deze afstand via een estafette af te leggen.

AG’85 is sowieso befaamd vanwege haar ludieke acties. Zo brachten leden van deze loopgroep al eens een nacht door in de etalage van de showroom van Bos Bedden in Nieuwleusen. En twee jaar geleden haalden zij de toenmalige, afscheidnemende eigenaar thuis op om hem vervolgens op een bed op wielen door Nieuwleusen te rijden.

Estafetteloop

AG’85 staat tevens bekend om het organiseren van een estafetteloop in een jubileumjaar. Dat begon in 1995, toen de club 10 jaar bestond. Leden liepen toen van Venlo naar Rouveen. Rond het 12½-jarig bestaan ging de tocht van Dordrecht naar Balkbrug. In 2005, bij het 20-jarig bestaan, liepen de AG’ers van Den Haag naar Staphorst. Rond het 25-jarig bestaan werd een ronde van 250 kilometer door Overijssel gelopen, waarbij alle 25 gemeenten van deze provincie werden aangedaan. En nog weer vijf jaar later werd de Elfstedentocht lopend afgelegd, om vervolgens bij Bos Bedden te finishen.

In 2020 bestond de club 35 jaar en het plan was toen om het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Nieuwleusen te brengen. Helaas stak het coronavirus daar een stokje voor. Ook in 2021 lieten de coronamaatregelen een ludieke actie nog niet toe, maar afgelopen weekend dus wél. Voor de estafette naar Nijverdal werden tandems geregeld en een bus van Bos Bedden deed dienst als bezemwagen. Twee voorfietsers gingen de twintig hardlopers voor. Om de vijf kilometer kon er worden gewisseld tussen tandemfietsers en hardlopers. De lichte regen was voor de hardlopers geen probleem, maar op de tandems werd kou geleden. Om onderweg langs de fraaiste plekjes te lopen, was de route zo’n 43 kilometer lang.

Buffet

Na zo’n vijfeneenhalf uur lopen en fietsen kwamen de deelnemers aan bij Bos Bedden in Nijverdal. Zij werden daar hartelijk ontvangen door de eigenaren Rutger en Lianna Veerman en filiaalmanager Danny Land. Er stond een buffet klaar, waarvan de deelnemers dankbaar gebruikmaakten. Er werd daarbij teruggekeken op een prachtige dag, met een combinatie van samen sporten en samen lachen. Twee leden van AG’85 hebben trouwens de gehele route gelopen en een van hen is zelfs teruggelopen naar Nieuwleusen.

Nieuws

menu