FC Meppel schiet weinig op met remise bij DZOH

.

Tweedeklasser FC Meppel speelde zaterdag met 0-0 gelijk bij DZOH, de nummer 2 van de ranglijst, en dat mag voor de groen-witten best als een knap resultaat worden weggezet. Toch overheerste na afloop de teleurstelling bij de Meppelers, want ze hadden voldoende mogelijkheden op meer gekregen en constateerden na afloop bovendien dat ook de concurrentie punten had gepakt.

FC Meppel had het voor rust niet makkelijk tegen DZOH, dat in Meppel destijds een 4-1 achterstand had goedgemaakt (4-4). De Emmenaren waren voor rust de betere ploeg, zonder overigens veel uitgespeelde kansen te krijgen. De standaardsituaties waren wél dreigend en brachten FC Meppel regelmatig in verlegenheid. De beste kans van de eerste helft was echter voor de Meppelers, maar Brian van der Zweerde schoot in de 44ste minuut hoog over in een kansrijke positie.

Meer power

Na rust bracht FC Meppel meer power en nam het, naarmate het duel vorderde, het initiatief over. Met goede kansen voor Jos Fidom, Camiel Fidom en Brian van der Zweerde leek een voorsprong voor de groen-witten in de maak. Doelman Bangma van DZOH bleek echter een grote sta-in-de-weg en hield z’n ploeg op de been. Het duel eindigde daardoor in 0-0, waardoor FC Meppel in de gevarenzone blijft.

Nieuws

menu