Christiaan Akse uit Meppel is vanaf volgend voetbalseizoen hoofdtrainer vv Wilsum

Christiaan Akse. Foto: Frens Jansen

Christiaan Akse is vanaf volgend voetbalseizoen de hoofdtrainer van vv Wilsum. De 31-jarige Meppeler wordt daarmee de opvolger van Dick Schrijer, die de zaterdagvierdeklasser na twee seizoenen gaat verlaten. Akse heeft een contract voor één jaar getekend, met de intentie om deze periode gaandeweg te verlengen.

„We hebben met Christiaan een jonge ambitieuze trainer aan onze vereniging kunnen binden”, stelt voorzitter Gerdinand Fix van vv Wilsum. „Ondanks zijn relatief jonge leeftijd heeft hij als juniorentrainer al veel ervaring opgedaan. Hij heeft zijn diploma’s behaald en is klaar voor het hoofdtrainerschap bij de senioren.”

Promoveren

Christiaan Akse is al op 20-jarige leeftijd met zijn trainerscarrière begonnen bij JVZ in Zuidwolde, eerst bij JO17 en later bij JO19. In 2016 maakte hij de overstap naar het combinatieteam FC Meppel/Alcides JO19. Met dat team slaagde hij er de afgelopen jaren in om te promoveren van de 4de divisie naar de 2de divisie.

De Meppeler behaalde in 2018 het diploma trainer-coach II en gaat volgend seizoen voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer bij de senioren. „Na het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel bij vv Wilsum. De club heeft een realistische ambitie en hieraan wil ik graag mijn steentje bijdragen. Wilsum heeft ook nog eens een prachtige accommodatie met uitstekende faciliteiten. Kortom: voor mij een mooie uitdaging, als trainer van mijn eerste seniorenteam”, aldus Akse.

Nieuws

Meest gelezen

menu