Clubman Jan Dragt kijkt terug op 'machtig mooie tijden': z'n liefde voor voetbalclub ZZVV uit Zuidwolde is onvoorwaardelijk

De voetbalvereniging ZZVV uit Zuidwolde loopt als een rode draad door zijn leven. Het is geen toeval dat hij er zijn vrouw Janita heeft leren kennen. In de aanloop naar het 60-jarig bestaan van de club kan Jan Dragt alleen maar zeggen dat de liefde onvoorwaardelijk is. „We vormen een geel-zwart gezin”, zegt hij vol trots. Ook beide dochters Michelle en Sharon voetballen en het komt vaak voor dat de gehele familie op zaterdagmiddag present is in de kantine. „ZZVV is voor een belangrijk deel bepalend voor hoe ons leven eruitziet.”

Jan Dragt: 'ZZVV is een vereniging die in alle geledingen een prettige sfeer ademt.'

Jan Dragt: 'ZZVV is een vereniging die in alle geledingen een prettige sfeer ademt.' Foto: André Weima

De afspraak is gemaakt op donderdagochtend, wanneer de klussenploeg bij elkaar komt. Bij binnenkomst in de prachtige kantine van de club zitten de mannen aan een lange tafel. Het werk is gedaan, tijd voor koffie en gebak. „Het is een klussenploeg, maar het gaat vooral om de gezelligheid”, zegt Jan, wanneer we hebben plaatsgenomen in de riante bestuurskamer. „Dát vormt de basis. Het moet gezellig zijn. Dit is een vereniging die in alle geledingen een prettige sfeer ademt.”

Onder de indruk