Combinatieteam FC Meppel/Alcides JO19-1 blijft boven zichzelf uitstijgen en promoveert naar 1ste divisie

Het combinatieteam FC Meppel/Alcides JO19-1 heeft zaterdag door een 2-1 zege op Roda'23 promotie naar de 1ste divisie bewerkstelligd.

Het combinatieteam FC Meppel/Alcides JO19-1 heeft zaterdag door een 2-1 zege op Roda'23 promotie naar de 1ste divisie bewerkstelligd. Foto: FC Meppel/Alcides

Het JO19-1-team van FC Meppel/Alcides was in de eerste seizoenshelft gepromoveerd naar de 2de divisie. Die unieke promotie bracht de ploeg van het trainersduo Arjan Bosschaart en Harry van de Berg naar een schitterend podium, waarop de ontwikkeling van jeugdspelers voor beide Meppeler voetbalverenigingen een pre is.

Van meet af aan liet FC Meppel/Alcides JO19-1 echter zien dat het niet alleen een kwestie was van meedoen in de 2de divisie, maar ook dat het combinatieteam een serieuze rol van betekenis speelde op het hogere niveau. Op de slotdag bleek dat een zege op Roda’23 uit Amstelveen volstond voor promotie naar de 1ste divisie doordat concurrent Kolping Boys met 3-3 gelijkspeelde tegen WV-HEDW.

Weggepoetst

Op het hoofdveld van Alcides kwam de ploeg van Bosschaart en Van de Berg zaterdag in de beginfase met 0-1 achter, maar uiteindelijk werd deze tegenslag weggepoetst en won het samenwerkende team van groen-wit en geel-zwart met 2-1. De zege betekende een tweede plaats en de bijbehorende - opnieuw unieke - promotie naar de 1ste divisie waarin louter topamateurclubs en BVO’s getroffen gaan worden in het seizoen 2023-2024. Voor zowel FC Meppel als Alcides een prestatie om trots op te zijn en de bevestiging dat de onderlinge samenwerking loont.