DETO geeft d’Olde Veste’54 een stevig pak rammel

Juules Kwant scoorde in Vriezenveen de enige goal namens d'Olde Veste'54. Foto: Jacob Westra

Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 speelde zaterdagmiddag veel te slap in de uitwedstrijd tegen DETO en kreeg een ongenadig pak rammel. Op het scorebord van sportpark Het Midden in Vriezenveen prijkte een 5-1 eindstand.

De thuisploeg begon sterk en kwam een paar keer goed door over de rechterflank. Hans Matti kreeg een grote kans, maar kogelde de bal in het zijnet. Een kopbal van Bas Postma werd knap gepakt door doelman Tom Holleboom.

Handsbal

Halverwege de eerste helft ging de bal op de penaltystip na een handsbal in ‘de zestien’ van de bezoekers. Bas Postma mocht het vonnis voltrekken en deed dat feilloos: 1-0. De Steenwijkers kwamen echter vrij vlot op gelijke hoogte, want Juules Kwant profiteerde na een halfuurtje van geklungel in de defensie van DETO. Hij omspeelde doelman Roberto Stopel en scoorde met een fraaie stiftbal: 1-1.

Evenals uit bij HZVV liet d’Olde Veste’54 zich in het laatste kwartier voor rust de kaas van het brood eten. Want het antwoord van de thuisploeg volgde snel na de gelijkmaker. Tien minuten voor rust stonden de blauw-gelen te slapen bij een hoekschop en Kai Wesselink kon zomaar raak schieten 2-1. De Steenwijkers waren te slap in de persoonlijke duels en die gingen in de meeste gevallen dan ook verloren. Op slag van rust liepen de bezoekers nog meer averij op. Bij een voorzet van rechts werd de bal door verdediger Julian Zwoferink zó ongelukkig geraakt dat hij doelman Holleboom passeerde: 3-1.

Voordeelregel

Ook na rust was d’Olde Veste’54 overal een stap te laat. Coplan Soumaoro werd gevloerd, maar de arbiter paste goed de voordeelregel toe en Postma kon zo vrij simpel de 4-1 binnenschieten.

En toen was er nog maar 55 minuten gevoetbald. Een fikse afstraffing hing in de lucht en de Steenwijkers mochten blij zijn dat Wesselink een enorme kans liet liggen. Hij stond volkomen vrij voor het doel, maar schoot de bal in het zijnet. Na opnieuw een handsbal in het Steenwijker zestienmetergebied ging de bal andermaal op de stip, een kwartier voor tijd, en kon Postma de 5-1 binnenschieten voor DETO.

Nieuws

menu