DOS’46 begint zaalcompetitie met loodzware uitwedstrijd tegen regerend landskampioen PKC/Vertom: 'Ons primaire doel is om niet te degraderen'

DOS’46 begint zaterdag aan de nieuwe zaalcompetitie van de Korfbal League met een loodzware uitwedstrijd tegen regerend landskampioen PKC/Vertom. „We hebben in Papendrecht niets te verliezen, we kunnen eigenlijk alleen maar winnen”, zegt trainer-coach Edwin Bouman, die duidelijk is over het doel van de Nijeveners in dit seizoen. „We willen ons handhaven op het hoogste niveau.”

Trainer-coach Edwin Bouman van DOS'46 zet zijn spelers op scherp. De Nijeveners beginnen zaterdag met een loodzware uitwedstrijd aan de nieuwe zaalkorfbalcompetitie.

Trainer-coach Edwin Bouman van DOS'46 zet zijn spelers op scherp. De Nijeveners beginnen zaterdag met een loodzware uitwedstrijd aan de nieuwe zaalkorfbalcompetitie. Foto: Leo de Harder

Voor Bouman zit een training er net op als hij zijn auto richting woonplaats Bennekom dirigeert. Een ritje van ruim een uur. De reistijd richting Nijeveen en vice versa breekt hem vooralsnog niet op. „Ik wist waar ik aan begon toen ik vorig jaar bij DOS’46 tekende. De sportieve uitdaging woog voor mij zwaarder dan zo’n randzaak, al moet ik eerlijk zeggen dat het mij vorige week wel iets te veel werd met vijf bezoekjes. Gelukkig zijn dat uitzonderingen, want ik heb het nog altijd enorm naar mijn zin in Nijeveen.”

Veredeld Nederlands team