DOS’46 en hoofdtrainer Edwin Bouman gaan na dit korfbalseizoen uit elkaar

Trainer-coach Edwin Bouman van DOS'46 bespreekt hier de tactiek nog even met zijn spelers.

Trainer-coach Edwin Bouman van DOS'46 bespreekt hier de tactiek nog even met zijn spelers. Foto: Leo de Harder

Het bestuur van korfbalvereniging DOS’46 heeft besloten de samenwerking met hoofdtrainer Edwin Bouman na dit seizoen niet te verlengen. Hij is momenteel bezig met zijn tweede seizoen in Nijeveense dienst.

Bouman trad in de zomer van 2020 aan, in een turbulente periode voor de Nijeveense club. In zijn eerste seizoen wist hij samen met zijn staf en spelers de play-offs van de Korfbal League te bereiken. Momenteel, in opnieuw een ‘coronaseizoen’, staat DOS’46 met 6 punten uit 5 duels derde in poule B van de Korfbal League. De eerste helft van de veldcompetitie sloten de rood-zwarten trouwens ook af met 6 punten uit 5 duels en een derde plek.

Evaluatieproces

Na een evaluatieproces heeft het bestuur van DOS’46, in samenspraak met de technische commissie, besloten om na dit seizoen de samenwerking met Edwin Bouman niet te verlengen en in de komende periode op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Het bestuur en Bouman hebben hierover deze week gesproken. Beide partijen hebben er vertrouwen in dat de spelers en de staf het seizoen op de best mogelijke manier afronden. Daarbij is momenteel het streven om in de kampioenspoule te geraken.

De gesprekken met de overige stafleden staan in de komende weken gepland.

Hervatting competitie

Bij de hervatting van de zaalkorfbalcompetitie in de Korfbal League maken de ploegen dit weekend een begin met de returns van de wedstrijden uit de eerste helft. DOS’46 uit Nijeveen ontvangt daartoe zaterdagavond in sporthal De Eendracht regerend landskampioen PKC/Vertom, de huidige nummer 2 uit poule B.

Dit duel in Nijeveen, dat ook nu weer te volgen is via de livestream eyecons.com, begint om 20.00 uur. Het uitduel in Papendrecht eindigde destijds in een 20-18 overwinning voor PKC/Vertom.