DOS’46 gaat nipt onderuit bij KZ/Thermo4U

Eline van Veldhuisen opende zaterdagavond de score namens DOS'46.

Eline van Veldhuisen opende zaterdagavond de score namens DOS'46. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft zaterdagavond bij KZ/Thermo4U de tweede competitienederlaag op rij geleden. De Nijeveners verloren nipt met 15-14 en zakten door het verlies naar de 8ste plaats in de razend spannende Kenonz Korfbal League. Het nog puntloze Unitas lijkt de zwakke broeder, maar de overige ploegen zitten qua punten dicht bij elkaar. DOS’46 liep in Koog aan de Zaan eigenlijk de gehele eerste helft achter de feiten aan, maar bleef wel in het kielzog van KZ en kwam na rust zelfs enkele malen op voorsprong. Toch trok de thuisploeg aan het langste eind en dus boekte ze een belangrijke zege.

DOS’46 opende via Eline van Veldhuisen de score, maar zag vervolgens KZ weglopen naar een 6-2 voorsprong. De rood-zwarten herpakten zich, maar konden in de eerste helft nimmer dichterbij komen dan op 2 punten afstand. Zo was de ruststand 8-6 voor de thuisploeg en dat was op basis van het vertoonde spel ook verdiend.

Sterke fase

Na rust was het KZ dat pas na 5 minuten voor het eerste de korf wist te vinden en op 9-6 kwam. DOS’46 kende daarna een sterke fase en kwam door 3 treffers van de dames op gelijke hoogte (9-9). Fardau de Boer schoot DOS’46 zelfs voor het eerst op voorsprong, en ook bij 10-11 door een treffer van Christian Dekkers stonden de Nijeveners aan de goede kant van de score. In de slotfase was KZ echter het beste bij de les en met 2 afstandsschoten en een vrije bal liep het weg naar een beslissende voorsprong (15-12). DOS’46 deed via Leander Zwolle en Eline van Veldhuisen nog wel wat terug, maar verder dan 15-14 kwamen de Nijeveners niet meer.