DOS’46 gaat ondanks goede start hard onderuit tegen DVO/Transus

Jesse de Jong opende zaterdagavond de score in sporthal De Eendracht.

Jesse de Jong opende zaterdagavond de score in sporthal De Eendracht. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft het derde topduel in de Kenonz Korfbal League zaterdagavond niet met een goed resultaat kunnen afsluiten. Na het nipte verlies bij PKC/Vertom en de knappe remise tegen Fortuna/Delta Logistiek begonnen de Nijeveners goed aan het thuisduel met DVO/Transus. DOS’46 nam een 6-4 voorsprong en had bij rust nog alle kans op een zege, met een 7-7 tussenstand. Na de pauze liep het niet meer bij de rood-zwarten en dus leden ze een harde en duidelijke nederlaag tegen de Bennekommers: 12-18.

Jesse de Jong opende zaterdagavond de score in sporthal De Eendracht, maar zag vervolgens DVO met drie treffers binnen 8 minuten een 1-3 voorsprong nemen. DOS’46 repareerde dit echter snel en stond na een kwartier weer op voorsprong: 4-3. Beide ploegen hadden vervolgens moeite om de korf te vinden en lieten een laag schotpercentage noteren. DOS’46 dacht bij een 6-4 stand met een voorsprong de rust te halen, maar zag DVO alsnog langszij komen waardoor de pauzestand 7-7 was.

Regie

In de tweede helft was het duel in de eerste 10 minuten nog in evenwicht, met twee treffers van beide ploegen (9-9). Vanaf dat moment nam DVO de regie stevig in handen en liep het weg naar een onoverbrugbare tussenstand: 11-17. DOS’46 had in scorend opzicht te veel moeite om de korf te vinden en kon daardoor niet in het spoor blijven van de Bennekommers, die zodoende verdiend met 12-18 wonnen.