DOS’46 kan DVO/Transus geen weerstand bieden

.

DOS’46 had vorig weekend Fortuna/Delta Logistiek, de nummer 2 in de Kenonz Korfbal League, een punt afgesnoept. Dit weekend moest het naar Bennekom, alwaar met DVO/Transus de volgende topploeg wachtte. De Nijeveners waren echter niet bij machte om het huzarenstukje van de week ervoor te herhalen en verloren zaterdagavond vrij kansloos met 27-20. Bij rust was het nog een wedstrijd (met een 11-9 tussenstand) maar na de pauze was het snel gebeurd met DOS’46 en nam de thuisploeg eenvoudig verder afstand.

DOS’46 was in de beginfase prima bij de les, kon DVO goed weerstand bieden en bleef tot 6-6 meelopen met de thuisploeg. Door 3 afstandsschoten nam DVO voor het eerst een beetje afstand (9-6) maar echt weglopen kon de nummer 3 van de ranglijst niet, getuige de 11-9 ruststand.

Forse marge

Na de pauze werd er in de eerste minuten lustig op los gescoord, want na 7 minuten stond het 16-13. Vanaf dat moment gaf DVO vol gas en liep het uit naar een heel forse marge, met nog 10 minuten op de klok: 24-15. In de slotfase mocht DOS’46 van geluk spreken dat de thuisploeg het op een gegeven moment wel geloofde. De laatste drie treffers van het duel waren voor de Nijeveners, die daarmee de eindstand op 27-20 bepaalden.

Nieuws

menu