DOS’46 krabbelt overeind

DOS'46

Bennekom – Na drie nederlagen op rij had DOS’46 weer reden tot juichen. Het versloeg in het hol van de leeuw DVO/Accountor. De basis voor de kostbare overwinning werd eigenlijk al in het eerste kwartier gelegd en vervolgens aan het begin van de tweede helft versterkt.

Na de 0-1, de 1-2 en de 2-2 liepen de Nijeveners met doelpunten van Jelmer Jonker, Leander Zwolle, Harjan Visscher en Kim Petersen weg tot 2-6.

Na 3-7 stokte de doelpuntenmachine van de Nijeveners gedurende een kleine tien minuten en liep de voorsprong tot één punt terug: 6-7. In de slotminuten van de eerste helft hervonden ze zich en bouwden doelpunten van Jelmer Jonker, Max Malestein en Nienke Hintzbergen de voorsprong weer tot vier punten uit: ruststand 6-10.

DOS’46 sloeg na de hervatting hard toe: 6-11 en 6-12. Na 7-12 brachten doelpunten van Geertje Hoekstra en Max Malestein het verschil tweemaal op zeven punten: 7-14 en 8-15. Daarmee hadden de Nijeveners hun kruit voorlopig ook weer verschoten. DVO naderde tot 12-15 en de wedstrijd lag weer open.

En opnieuw herpakte DOS’46 zich en het stelde met doelpunten van Harjan Visscher en Jelmer Jonker (driemaal), die met zeven doelpunten topscorer werd, de winstpunten veilig. Eindstand 15-19.

Door de overwinning kan de droom van aansluiting bij de top 4 in de nog resterende twaalf wedstrijden verwezenlijkt worden. Bij verlies had de gevarenzone aan de deur geklopt. De vijfde plaats met een achterstand van drie punten op de top 4 wordt gedeeld met de Bennekommers en regerend zaallandskampioen Fortuna/Delta Logistiek.

Nieuws

menu