DOS’46 neemt na dit korfbalseizoen ook afscheid van assistent-trainer Rick Wessel

Assistent-trainer Rick Wessel van DOS'46. Foto: Leo de Harder

Het bestuur van DOS’46 heeft besloten om na dit korfbalseizoen ook de samenwerking met assistent-trainer Rick Wessel definitief niet te verlengen. Recentelijk maakte het bestuur van de Nijeveense club al bekend het contract met hoofdtrainer Edwin Bouman niet te continueren na het huidige seizoen.

Rick Wessel werd in 2018 (direct na zijn actieve carrière bij DOS’46) benoemd als assistent-trainer, naast de toenmalige hoofdtrainer Pascal Zegwaard. Samen loodsten ze in 2019 de Nijeveense hoofdmacht naar de nationale veldkorfbaltitel.

Na het vertrek van Zegwaard fungeert Wessel als assistent van Bouman. Vorig seizoen wist DOS’46 de play-offs van de Korfbal League te bereiken. Momenteel staan de rood-zwarten met 6 punten uit 6 duels derde in poule B van de Korfbal League.

‘Heel gezond’

De technische commissie gaf vorig jaar tijdens besprekingen al bij Rick Wessel aan dat het huidige seizoen zijn laatste bij DOS’46 zou zijn. Het bestuur vindt het, na een periode van 4 jaar, ‘heel gezond’ om weer eens een andere assistent-trainer voor de spelersgroep te zetten.

De Nijeveense club gaat in de komende periode dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe assistent, die kunnen voortbouwen op het werk van Bouman en Wessel. Zowel het bestuur als het huidige trainersduo heeft er vertrouwen in dat dit seizoen goed wordt afgerond en dat plaatsing voor de kampioenspoule wordt afgedwongen.

Nieuws

menu