DOS’46 sluit prima zaalkorfbalseizoen winnend af

Jesse de Jong speelde zaterdagavond een beslissende rol in het slotduel.

Jesse de Jong speelde zaterdagavond een beslissende rol in het slotduel. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft z’n slotduel van de reguliere zaalcompetitie in de Kenonz Korfbal League zaterdagavond winnend afgesloten. De Nijeveners zegevierden met 20-23 bij Groen Geel/RMcD Huis Emma en eindigden daardoor op een zeer verdienstelijke 5de plaats, met 19 punten uit 18 duels. Toch kreeg DOS’46 het in het Noord-Hollandse Wormer zeker niet cadeau van de thuisploeg, die op de voorlaatste plaats eindigde en promotie-degradatieduels moet gaan spelen om op het hoogste niveau te blijven.

DOS’46 begon fris aan het uitduel en opende met 2 treffers van Jesse de Jong. Aan zijn hand liepen de Nijeveners uit naar een 1-5 voorsprong, maar Groen Geel knabbelde steeds iets van deze achterstand af. Bij 10-10 had de thuisploeg het gat definitief gedicht en leek het duel te kantelen. Een treffer van Jesse de Jong betekende bij rust echter toch nog een voorsprong voor DOS’46: 10-11.

Basisdebuut

Na rust was het opnieuw DOS’46 dat het initiatief nam en uitliep naar 12-15. Ook ditmaal toonde Groen Geel veerkracht. Bij 16-16 had het de Nijeveners achterhaald, maar ook nu wist het niet door te drukken. De bezoekers liepen weer weg (naar 17-20), zagen Groen Geel nog eenmaal dichtbij komen (20-21), waarna Jesse de Jong met de 20-22 het duel besliste. Luc Hulzebosch, die z’n basisdebuut maakte, schoot de 20-23 eindstand op het bord.