DOS’46 wint inhaalduel met Blauw Wit en klimt naar tweede plaats in ereklasse A

Het is dringen geblazen in de aanval van DOS’46. Kim Petersen ziet hoe invaller Jorne van der Zee en Leander Zwolle een combinatie opzetten met elkaar. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft het inhaalduel met Blauw Wit in de ereklasse A dinsdagavond met 16-14 gewonnen. Deze wedstrijd was enkele dagen verplaatst, in verband met interlandverplichtingen voor spelers van DOS’46. De Nijeveners stonden het gehele duel aan de goede kant van de score, na een sterk begin. Door deze zege heeft DOS’46 6 punten uit 4 duels behaald en staat het momenteel op de tweede plaats.

DOS’46 begon dinsdagavond sterk, want het nam meteen een 3-0 voorsprong door goals van Christian Dekkers (2x) en Kim Petersen. Tot 7-4 bleef die marge intact, maar vlak voor rust wist Blauw Wit door twee afstandsschoten tot 8-6 terug te komen.

Gat gedicht

Na de pauze zetten de Amsterdammers hun inhaalrace voort en bij 10-10 was het gat gedicht. Een voorsprong namen de bezoekers echter nimmer en toen de thuisploeg via Eline van Veldhuisen en Jorne van der Zee uitliep naar 13-11, kon Blauw Wit zich niet meer oprichten. DOS’46 won uiteindelijk met 16-14 en deed daarmee goede zaken op de ranglijst.

Nieuws

menu