DOS Dwingeloo naar huis met negen podiumplaatsen op zak

Een hele tas vol medailles voor DOS Dwingeloo.

Een hele tas vol medailles voor DOS Dwingeloo. Foto: DOS Dwingeloo

De turnsters van DOS Dwingeloo hebben zaterdag 18 maart en zaterdag 25 maart opnieuw hun kunsten mogen laten zien. En niet zonder succes. In totaal pakte DOS vijf team podiumplaatsen en vier podiumplaatsen op de individuele meerkampen.

Sofie Bode turnde weer haar eerste wedstrijd na haar elleboog blessure. Op balk scoorde het team goed, ook Sofie liet een zeer goede oefening zien en scoorde hoge cijfers. In het eindklassement eindigde het team (Lieke, Silke, Esmeralda, Aniek, Rosa en Tara) als tweede. Het team van Sofie behaalde een eerste plaats. In de meerkamp sleepte Silke een bronzen medaille in de wacht en Lieke en Sofie gingen naar huis met een gouden medaille. Een verrassend goed begin van de dag.

Aan elkaar gewaagd

In wedstrijd twee waren de middenbouw turnsters aan de beurt, samen met senior turnster Maud Russchen. Ook hier was de poule gemengd en helaas moesten de twee middenbouw teams van DOS Dwingeloo deze keer tegen elkaar. Op sprong turnden Fenna, Lise, Mirthe en Sophie een handstandoverslag halve draai en behaalden hiermee de top 5. Maud scoorde met haar sprong een eerste plek in het klassement. Bente, Noor en Mirthe lieten zeer nette brug oefeningen zien en Faye en Maud scoorden een eerste plek op vloer.

De teams waren aan elkaar gewaagd. In het eindklassement ging het team van Mirthe, Bente, Sanne, Fenna en Sophie er vandoor met de gouden medaille. Noor, Iris, Faye, Lise en Mara behaalden een tweede plaats. Een goede score voor beide teams. Maud eindigde met haar team op een tweede plaats. In de meerkamp mocht ze opnieuw plaatsnemen op het podium en sleepte een eerste prijs in de wacht.

Vol diploma

De onderbouwturnsters van DOS kwamen een week later in actie. Loïs, Lotus en Lieke lieten nette oefeningen zien op hun eerste wedstrijd. Loïs scoorde op sprong. Lieke overwon haar angst op brug en draaide een nette buikdraai en Lotus liet zien hoe sterk ze was op brug. Aan het eind van de middag gingen de meiden naar huis met een diploma vol gouden, zilveren en bronzen ‘plakken’.