DOS'46 biedt koploper goed tegenstand, maar verliest wel

Kim Petersen is op zoek naar een afspeelmogelijkheid. Foto: Frens Jansen

DOS’46 verloor dinsdagavond de noordelijke derby tegen LDODK, nadat het een ruime voorsprong had verspeeld. Ook tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek namen de Nijeveners zaterdagavond een voorsprong, maar opnieuw ging het na rust mis en werd uiteindelijk met 23-26 verloren.

DOS’46 maakt tot nu toe een prima indruk in de kampioenspoule, maar plaatsing bij de eerste vier - voor deelname aan de play-offs - lijkt een brug te ver.

Vol gas

DOS’46 begon zaterdag prima aan het thuisduel en nam, na tweemaal een achterstand ongedaan te hebben gemaakt, bij 3-2 het initiatief over van de bezoekers uit Delft. Het liep weg naar een 7-3 voorsprong, maar vanaf dat moment gaf Fortuna even vol gas en had het in een mum van tijd 6 treffers te pakken (7-9). Bij 10-10 had DOS’46 de schade gerepareerd en wist het vlak voor rust het duel zelfs weer naar zich toe te trekken: 13-11.

Beter bij de les

Na de pauze was de koploper duidelijk beter bij de les. Fortuna maakte meteen de achterstand ongedaan en vanaf 17-17 lag het initiatief bij de titelkandidaat. Langzaam liepen de Delftenaren weg en bij 19-23 was het duel beslist. Uiteindelijk werd het 23-26 voor Fortuna, dat in DOS’46 een taaie tegenstander had getroffen.

Nieuws

menu