DOS'46 blameert zich weer

DOS'46

Alphen aan den Rijn- DOS'46 blijft zich ook sportief blameren in de Korfballeague. Na de interne problematiek van vorige week met het opstappen van zowel de voorzitter als trainer Pascal Zegwaard verloren de Nijeveners met 30-25 van rode lantaarndrager Tempo. DOS'46 trad overigens aan zonder Harjan Visscher en Jelmer Jonker die een week buiten de selectie gezet zijn om rust te creëren.

Zonder aanvoerder Jonker en Visscher begon DOS'46 met de wetenschap dat winst noodzaak was om een minieme kans op de play-offs te houden. Nadat Tempo de score had geopend (1-0) was het DOS'46 dat de touwtjes in handen nam. Het liep langzaam weg bij de thuisploeg en stond bij rust uiteindelijk met 13-17 voor. 

Na de pauze was de eerste score nog voor de Nijeveners (13-18), maar gaandeweg het duel vorderde kroop Tempo dichterbij. De thuisploeg rook dat de tweede zege in de League erin zat en nam op 21-20 voor de tweede maal in het duel een voorsprong. Bij 25-22 leek het zelfs al beslist, maar met twee treffers richtte DOS'46 zich nog even op.(25-24) Dat bleek de laatste stuiptrekking van de mentaal gebroken rood-zwarten die uiteindelijk met een 30-25 nederlaag met het schaamrood op de kaken de zaal verlieten.