DOS'46 boekt knappe zege bij TOP/SolarCompleet en blijft foutloos

DOS'46

Sassenheim - DOS'46 is ook na drie competitieduels nog steeds ongeslagen. De Nijeveense korfballers wonnen zeer verrassend bij TOP/SolarCompleet en staan (samen met KZ) met de volle buit bovenaan. In Sassenheim stond DOS'46 bij rust op een 8-11 voorsprong, maar in de slotfase kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Harjan Visscher bezorgde de bezoekers alsnog de zege: 18-19.

DOS'46 zag de TOP de score openen, maar repareerde dit snel via Max Malestein en Jelmer Jonker (2x) en nam brutaal de leidning: 1-3. Vanaf 3-4 scoorde TOP driemaal en leek het duel te kantelen op 6-4. Mentaal staat DOS'46 er op dit moment echter goed op ,want de Nijveners bleven rustig en scoorden zesmaal op rij: 6-10. Bij rust was de marge drie en leidde DOS'46 met 8-11.

Rake strafworp 

Na de pauze was het Nienke Hintzbergen die de eerste score maakte (12-8). TOP was nu de ploeg die in de achtervolging moest en ook de Sassenheimers deden dit met verve. Met vier scores op rij stonden de ploegen weer naast elkaar (12-12) en ontspon zich een zeer evenwichtig duel. DOS'46 was echter steeds de ploeg die op voorsprong kwam en dit ging door tot 18-18. In de slotminuut was het Harjan Visscher die met een rake strafworp de twee punten binnensleepte: 18-19.