DOS'46 boekt verrassend ruime zege in tweede duel Korfbal League

DOS'46 - Dalto. Leo de Harder

Nijeveen - In verband met de avondklok speelde DOS'46 zaterdag reeds om 16:30 uur. Het bezoekende Dalto uit Driebergen kreeg zodoende genoeg tijd om tijdig huiswaarts te keren. Omstreeks 18:30 uur kon het arme Dalto met een fikse 32-20 nederlaag de bus in stappen, om vóór 21:00 uur zonder punten in Driebergen aan te komen. DOS'46 vierde de ruime zege in het tweede League-duel op ingetogen wijze.

DOS'46 opende de score (1-0) via Kim Petersen en behield voortdurend het initiatief. Tot 5-4 kon Dalto bijblijven, maar drie treffers op rij (van Max Malestein, Melvin Frieswijk en Kim van Dalen) betekendem het eerste echte gat na 10 minuten: 8-4. Die marge werd in het middengedeelte van de eerste helft verder uitgebouwd tot 15-7 door een sterk spelende en zeer makkelijk scorende thuisploeg. In de slotfase van de eerste helft drukte DOS'46 door en bepaalde het de ruststand op 20-10, waarmee het duel al beslist was.

Topscorers

Na de pauze begon Dalto het beste aan het tweede bedrijf en nam het scorend het initiatief. Het wist iets van de grote achterstand af te knabbelen en kwam terug tot 22-15. Dat was voor de rood-zwarten het sein om weer gas te geven en Dalto weer hun wil op te leggen. Onder leiding van de twee topscorers Eline van Veldhuisen (6x) en Max Malestein (5x) liepen de Nijeveners weer uit (naar 29-17) en werd de eindstand bepaald op 32-20.

Nieuws

menu