DOS'46 door zege in slotduel naar derde plek

Zaalkorfbal Leo de Harder

Nijeveen- DOS'46 heeft door een moeizame zege op KCC/CK Kozijnen op de valreep de derde plek bemachtigd ten koste van DVO. De Nijeveners wonnen met 25-23 van de hekkensluiter en zagen concurrent DVO met 21-19 van Fortuna verliezen. Door de zege gaan de rood-zwarten in de eerste ronde van de play-offs spelen tegen KZ/Thermo 4U dat als tweede eindigde in poule A van de Korfballeague.

DOS'46 begon scherp aan het duel en nam via Max Malestein en Amber van Doorn meteen een 2-0 voorsprong. KCC herstelde zich, kwam direct lansgzij (2-2), maar zag DOS'46 vervolgens meteen weer weglopen naar 8-2. Dat gat werd niet groter waardoor KCC de Nijeveners steeds in zicht hield. Bij rust was het gat 4 treffers (16-12) en zat de spanning er nog wel op bij de thuisploeg.

Na rust waren de eerste treffers wederom voor DOS'46 en daarmee hielden de Nijveners KCC wel in toom. Pas richting het einde konden de bezoekers dichterbij komen en leek het nog even spannend te worden op 23-20 met nog 7 minuten te gaan. Op 24-22 was het Leander Zwolle die met de 25-22 het duel op slot gooide. De 25-23 in de slotseconden was voor de statistieken, maar voor DOS'46 was de winst het enige wat telde.