DOS'46 eenvoudig langs debutant in openingsduel

DOS'46

Nijeveen- DOS'46 is de Korfballeague goed begonnen met een 26-15 zege op Groen Geen/IJskoud de beste. De Nijeveners namen pas na rust afstand van de debutant die het toen duidelijk niet meer kon bijbenen. Voor rust opereerde DOS'46 slordig en in een iets te laag tempo waardoor Groen Geel in het spoor kon blijven. Na de pauze was het rap gedaan en liep DOS'46 simpel uit naar een grote zege.

DOS'46 begon overtuigend aan het duel en nam meteen een 3-0 voorsprong. Groen Geel wist echter na een stroeve beginfase aan te haken in de volle Sporthal De Eendracht en kwam terug tot 4-3. Op 7-5 gaf DOS'46 voor het eerst even gas en liep binnen 4 minuten uit naar 11-5. In de laatste fase voor rust speelde het echter te slordig, wist de korf niet meer te vinden en hield daarmee Groen Geel nog in leven. De bezoekers kwamen door drie treffers op rij terug tot een 11-8 ruststand.

Na de pauze gooide de thuisploeg het tempo omhoog en was het al snel duidelijk dat de Nijeveners een maatje te groot waren voor Groen Geel. Met drie snelle treffers stond het al rap 14-8 en was het verschil wel gemaakt. Bij 23-13 was de marge voor de eerste keer tien treffers waarna in de slotfase de eindstand uiteindelijk bepaald werd op 26-15.

Nieuws

Meest gelezen

menu