DOS'46 gaat weer met twee punten verschil onderuit tegen PKC/Vertom

 .

. DOS'46

De korfballers van DOS’46 hadden uit met 20-18 bij PKC/Vertom verloren en ze konden de Papendrechters zaterdagavond ook in de return aardig weerstand bieden, ondanks de 17-19 nederlaag.

In de eerste helft namen de Nijeveners zelfs tweemaal brutaal de leiding, maar bij rust stond het 8-10 voor de bezoekers. Na de pauze probeerde DOS’46 het wel, maar na tien minuten liep PKC weg en kon de thuisploeg niet meer aanhaken. Groot werd het verschil niet, maar uiteindelijk bleek DOS’46 net een maatje te klein.

In toom

DOS’46 opende na 4 minuten de score via Christian Dekkers (1-0) en hield het eerste kwartier PKC/Vertom in toom. Tessa Lap tekende voor de tweede voorsprong (5-4) maar daarna gaf PKC gas en liep het uit naar 5-9. De Nijeveners wisten toch weer aan te haken en forceerden met drie treffers op rij de aansluiting: 8-9. Op slag van rust betekende een strafworp, na een overtreding van Kim Petersen, de ruststand: 8-10.

Na de pauze bleef de thuisploeg in eerste instantie in de buurt van PKC. Zeker toen Fardau de Boer de 11-12 maakte, dachten de rood-zwarten langszij te kunnen komen, maar 7 minuten later stond het 12-16 en was het gat geslagen. DOS’46 forceerde nog eenmaal een marge van 2 (16-18) maar verder lieten de Papendrechters het niet komen en ze wonnen uiteindelijk verdiend met 17-19.