DOS'46 heeft schwung te pakken onder Van Gunst

Uitblinker Christian Dekkers van DOS'46 onderneemt een schotpoging tegen KZ/Thermo4U. Mede door de aanwezigheid van de fanatieke aanhang in sporthal De Eendracht trokken de Nijeveners zaterdagavond aan het langste eind in dit openingsduel van de kampioenspoule. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft zaterdagavond het eerste duel in de kampioenspoule van de Korfbal League gewonnen. Na een 9-7 voorsprong bij rust werd het tegen KZ/Thermo4U, na een zinderende slotfase, uiteindelijk 19-18 voor de Nijeveners.

DOS’46 staat na deze zege op 2 punten, maar moet bij de eerste 4 eindigen om de play-offs te bereiken. Het speelt in de huidige fase alleen tegen ploegen die via groep A de kampioenspoule haalden: KZ, Fortuna en LDODK. Door de slechte resultaten tegen DVO en PKC in groep B begon DOS’46 op 0 punten, maar met de schwung die het onder interim-coach Herman van Gunst te pakken lijkt te hebben, is een stunt wellicht mogelijk.

Sterk begin

DOS’46 ‘stormde’ in de beginfase van het thuisduel in sporthal De Eendracht. Het nam een 5-1 voorsprong, maar zag vervolgens KZ in de laatste fase voor rust het gaatje dichten tot twee: 9-7.

Door twee heel snelle treffers stond het binnen een minuut na de pauze zomaar gelijk en was de marge van het sterke begin helemaal verdwenen. Er ontspon zich vervolgens een gelijkopgaand en spannend duel waarin de thuisploeg lange tijd steeds aan de goede kant van de score stond. Na 17-15 werd het in de absolute slotfase 17-17 en nam KZ zelfs voor het eerst de leiding: 17-18.

DOS’46, gesteund door de fanatieke aanhang, richtte zich nog eenmaal op en won door treffers van Max Malestein en uitblinker Christian Dekkers toch nog met 19-18.

Nieuws

menu