DOS'46 kan TOP/LITTA slechts eventjes bijbenen

Zaalkorfbal Leo de Harder

Nijeveen- DOS'46 heeft de nipte zege van vorige week bij Dalto geen vervolg kunnen geven. In Sporthal De Eendracht wisten de Nijeveners alleen in de beginfase TOP/LITTA weerwerk te bieden. Tot 6-6 wist DOS'46 de Sassenheimers in bedwang te houden, maar daarna nam TOP het initiatief. De bezoekers stonden bij rust al met 9-14 voor, kwamen na rust eigenlijk niet meer in gevaar en wonnen met 20-26.

DOS'46 opende de score via Fardau de Boer (1-0), kwam eventjes op achterstand (1-2) maar nam daarna brutaal de leiding en had zelfs tweemaal een marge van 2. (4-2 en 5-3). Vanaf 6-5 leek TOP het welletjes te vinden en scoorde 5 maal op rij, 6-10. Dat gat was eigenlijk meteen beslissend en was bij de rust al ietsje grote, 9-14.

Na de pauze probeerde DOS'46 het wel, maar het kon TOP simpelweg niet in verlegenheid brengen. Daarvoor was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot en dus boekten de bezoekers een simpele 20-26 zege. DOS'46 blijft ondanks de nederlaag op de derde plek in poule B van der Korfballeague.

Nieuws

menu