DOS'46 kan titelfavoriet Fortuna/Delta Logistiek niet verontrusten

. DOS'46

DOS’46 verraste vorig weekend met een thuiszege op KZ en hoopte koploper Fortuna/Delta dit weekend ook goed partij te kunnen bieden. De ploeg van Herman van Gunst etaleerde in de eerste 20 minuten goed weerwerk, maar zag in de laatste fase voor rust de thuisploeg uitlopen. Na een 13-9 ruststand werd het uiteindelijk 26-15 voor de Deltenaren, die nog ongeslagen zijn en bovendien de grote favoriet zijn voor de titel in de Korfbal League.

DOS’46 begon zaterdag prima aan het uitduel en nam via Fardau de Boer en Christian Dekkers brutaal een 0-2 voorsprong. Fortuna herstelde zich snel (3-2) maar zag DOS’46 vervolgens bijblijven tot 9-8. In de fase vlak voor rust wist de thuisploeg pas voor het eerst een gaatje te slaan (11-8) en forceerde ze een verschil van 4 bij de pauze: 13-9.

Verschil in kwaliteit

Na rust gaf Fortuna in de eerste 5 minuten flink gas en gooide het met 4 treffers op rij meteen het duel op slot: 17-9. DOS’46 kwam er vervolgens niet meer aan te pas en zag het verschil steeds verder oplopen. En ook het verschil in kwaliteit bleek simpelweg te groot. Dit kwam dan ook in de eindstand tot uitdrukking: 26-15.

Nieuws

menu