DOS'46 komt zwakke start niet meer te boven in Bennekom

Zaalkorfbal Leo de Harder

Bennekom - DOS'46 heeft de derde plaats in poule B van de Korfbal League moeten afstaan aan concurrent DVO/Accountor. De Nijeveners kenden een dramatische start van het uitduel en kwamen fors op achterstand. Deze vroege klap kwam DOS'46 nimmer meer te boven waarna het na een een 12-6 ruststand uiteindelijk met 23-16 verloor. Met nog 1 duel (KCC thuis) te gaan, is de achterstand op DVO nu 1 punt.

DOS'46 startte dramatisch aan het duel in Bennekom. Mart Vrielink wist een 1-0 achterstand nog ongedaan te maken (1-1), maar daarna ging in het eerste kwartier alles mis bij de Nijeveners. DVO liep uit naar een 8-1 voorsprong en besliste daarmee eigenlijk het duel al. DOS'46 kon maar niet dichterbij komen en keek bij rust nog steeds tegen een ruime achterstand aan (12-6).

Ook na de pauze bleef de marge steeds rond de 7 treffers hangen en werd het nooit meer een wedstrijd. DVO controleerde, bleef eenvoudig verdedigend overeind en speelde het duel simpel uit. Uiteindelijk werd het 23-16 voor de ploeg uit Bennekom, die daarmee goede zaken deed voor plek 3 in poule B. Ondanks de nederlaag is DOS'46 toch zeker van de play-offs, maar een zege in het laatste duel op KCC en verlies van DVO zou nog een gunstiger scenario voor de rood-zwarten kunnen opleveren.

Nieuws

menu