DOS'46 na rust onderuit in sleutelduel met Groen Geel

 .

. DOS'46

DOS’46 heeft zaterdagavond een grote kans laten liggen om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. De Nijeveense korfballers verloren thuis met 21-24 van Groen Geel/IJskoud de Beste, nadat dit duel bij rust nog in evenwicht was (11-11).

De thuisploeg stond nagenoeg de gehele eerste helft aan de goede kant van de score, maar zag de formatie uit Wormer vlak voor rust langszij komen. Na de pauze namen de Noord-Hollanders meteen een voorsprong en gaven ze deze niet meer uit handen.

De teugels in handen

DOS’46 opende de score via Tessa Lap (1-0) en bleef tot 3-2 aan de goede kant ervan. Even nam Groen Geel de leiding (3-4) maar met 5 treffers op rij kregen de Nijeveners de teugels stevig in handen (8-4). Tot 11-8 bleef de marge behoorlijk in het voordeel van DOS’46, maar een kleine opleving vlak voor rust leverde Groen Geel alsnog een gelijke stand op: 11-11.

Deze opleving nam de ploeg uit Wormer mee na de pauze, want dankzij twee rake afstandsschoten stond het ineens 11-13. De bezoekers liepen langzaam weg bij DOS’46 en met nog 10 minuten op de klok was het 15-19. Na 16-20 zette DOS’46 in de slotfase aan en kwam het terug tot 19-20. Dat bleek de laatste stuiptrekking van de rood-zwarten die daarmee het publiek, dat voor het eerst sinds lange tijd weer sporthal De Eendracht in mocht, flink teleurstelden. Uiteindelijk werd het 21-24 voor Groen Geel, dat daarmee DOS’46 passeerde in groep B van de Korfbal League.

Afhankelijk

De Nijeveners moeten volgend weekend in Sassenheim een positief resultaat boeken bij TOP/Litta om die ploeg onder zich te houden en is dan nog afhankelijk van het resultaat van Groen Geel, dat koploper PKC/Vertom op bezoek krijgt. Wint Groen Geel, dan is DOS’46 sowieso veroordeeld tot de degradatiepoule. Met 6 ploegen, waarvan er 3 degraderen en 1 nog promotie-degradatieduels moet spelen, is dat beslist geen abc’tje voor de Nijeveners die individueel over voldoende kwaliteit beschikken maar als team in dit zaalseizoen bepaald niet overtuigend voor de dag komen.