DOS'46 onderuit in eerste play-off duel

DOS'46 verloor kansloos tegen KZ. Foto Pixabay

Koog aan de Zaan- DOS’46 heeft in het eerste play-off duel met KZ/Thermo4U niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Nijeveners verloren met 20-15 en moeten komende zaterdag thuis winnen om een derde duel af te dwingen. DOS’46 was na de eerste helft eigenlijk al kansloos want na een snelle 9-2 achterstand stond het bij rust 12-5. KZ kwam na rust niet in de problemen en won vrij eenvoudig.

DOS’46 opende via Kim Petersen de score, maar dat was meteen de laatste voorsprong. KZ greep het initiatief en pakte DOS’46 stevig bij de keel. Na een kwartier spelen stond het 8-2 en die marge bleek meteen beslissend voor de rest van het duel. Voor rust hielden de bezoekers de schade verder beperkt, maar dichterbij konden de rood-zwarten niet komen, 12-5.

Na rust consolideerde KZ de voorsprong en zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen won de ploeg uit Koog aan de Zaan vrij eenvoudig met 20-15. Komende zaterdag in Sporthal de Eendracht wacht DOS’46 een zeer lastige opdracht want het krachtsverschil lijkt simpelweg te groot om een derde duel af tw dwingen.