DOS'46 pakt punt in Sassenheim en gaat naar kampioenspoule

 .

. DOS'46

DOS’46 heeft zich zaterdagavond door een 17-17 remise bij TOP/Litta geplaatst voor de kampioenspoule. Door het gelijkspel hielden de Nijeveners de Sassenheimers onder zich en doordat PKC/Vertom eenvoudig won uit bij Groen Geel/IJskoud de Beste bleven de Nijeveners ook die concurrent voor op de ranglijst.

Dankzij de derde plaats in de poule gaat DOS’46, met interim-coach Herman van Gunst aan het roer, met 5 andere ploegen strijden om een plek bij de beste vier, die zich plaatsen voor de uiteindelijke play-offs. De ploeg uit Nijeveen neemt echter wel de resultaten mee die ze heeft geboekt tegen DVO/Accountor en PKC/Vertom en begint derhalve met 0 punten.

Alert

In Sassenheim was het TOP/Litta dat sterk begon en meteen een 2-0 voorsprong nam. DOS’46 reageerde alert en kwam door treffers van Kim Petersen en Fardau de Boer snel weer langszij, maar de thuisploeg had in het eerste gedeelte duidelijk het initiatief. Na een kwartier spelen was het dan ook TOP/Litta dat het eerste gaatje had geslagen (6-3). Na 7-4 was het echter DOS’46 dat ineens scorend de overhand kreeg. Met 4 treffers op rij namen de rood-zwarten voor het eerst de leiding (7-8) waarna zich een gelijkwaardig duel ontspon. Bij rust was het duel in evenwicht (10-10) en dat bleek de voorbode voor een razend spannende tweede helft.

Luidruchtig

Na rust werd het verschil nooit groter dan één treffer en wisselden de ploegen elkaar af met het nemen van een voorsprong. In de wetenschap dat DOS’46 aan een punt genoeg had, streed de ploeg onder leiding van ‘good old’ Herman van Gunst voor elke meter. Tessa Lap leek in de slotfase met 16-17 plaatsing voor de kampioenspoule definitief veilig te stellen, maar een raak afstandsschot bracht TOP/Litta meteen weer op gelijke hoogte. In een bloedstollende slotminuut hield DOS’46 stand en na het eindsignaal vierde het de plaatsing voor de kampioenspoule luidruchtig.

Ook in sporthal De Eendracht weerklonk gejuich voor het grote scherm waar de aanhang opgelucht adem haalde. Plaatsing bij de beste zes betekende tevens handhaving in de Korfbal League en dat - met de fragiele basis, na het ontslag van coach Edwin Bouman - is misschien wel de grootste winst voor de roemruchte club uit Nijeveen.