DOS'46 tekent voor enorme verrassing met zege in Sassenheim

Zaalkorfbal Leo de Harder

Sassenheim - Het vernieuwde DOS'46 heeft een grote stunt uitgehaald in de Korfbal League. De Nijeveners wonnen met 16-17 bij titelkandidaat TOP/Litta en staan na drie duels op 4 punten. DOS'46 nam voor rust lang de leiding, maar stond in de pauze met 11-9 achter. In de tweede helft wist het pas in de slotfase langszij te komen, hield de thuisploeg knap van het scoren af en won fraai met 16-17.

DOS'46 opende de score via Leander Zwolle (0-1) en liep in de openingsfase uit naar een verrassende 2-5 voorsprong. Eline van Veldhuisen, die in de eerste twee duels al 11 maal scoorde, tekende zelfs voor een marge van 4 (3-7), maar vanaf dat moment greep TOP het initiatief. De Sassenheimers scoorden viermaal op rij (7-7) en wisten in de laatste fase voor rust voor het eerst op voorsprong te komen. Melvin Frieswijk liet zich tweemaal verrassen door zijn tegenstander waardoor het bij rust 11-9 stond voor de thuisploeg.

Zenuwslopende slotfase

Na de pauze waren de treffers schaars en verdedigden beide ploegen sterk. DOS'46 keek lang tegen een achterstand aan en zag een kwartier voor tijd TOP op 15-12 komen. Vanaf dat moment stokte het bij de thuisploeg en wist DOS'46 via Mart Vrieling, Kim van Dalen en Leander Zwolle op gelijke hoogte te komen, met nog 9 minuten op de klok. Fardau de Boer zorgde een minuut later voor de hernieuwde voorsprong (15-16) en dat bleek de opmaat voor een zenuwslopende slotfase waarin DOS'46 verrassend standhield. In de slotminuut besliste Pascal Frieswijk het duel met de 15-17, want de 16-17 in de slotseconden bleek louter voor de statistieken.

Nieuws

menu