DOS'46 troeft LDODK af in landelijke finale veldkorfbal

DOS'46 1 is landskampioen, door in de finale in De Lier met 18-14 van LDODK te winnen. Herry Borrink

De Lier/Nijeveen - In navolging van het B1-team heeft ook de hoofdmacht van DOS'46 zaterdag in het Zuid-Hollandse De Lier beslag gelegd op de landstitel bij de veldkorfballers. Na een 7-7 ruststand maakten de Nijeveners in de tweede helft het verschil en werd LDODk uit het Friese Gorredijk afgetroefd met 14-18. Het is tevens het derde landskampioenschap op het veld in de clubgeschiedenis.

Nadat DOS'46 een 2-0 achterstand had weggewerkt, zou het in de wedstrijd nog slechts eenmaal achter staan (8-7, net na rust). In de rest van de finale stonden de Nijeveners constant aan de goede kant van de score. Na 8-8 brachten Geertje Hoekstra en Max Malestein de stand op 8-10. DOS'46 kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Na 10-11 liep de ploeg van Pascal Zegwaard en Rick Wessel via doelpunten van Harjan Visscher, Nienke Hintzbergen en Jelmer Jonker uit naar 10-14. LDODK kwam nog driemaal terug op drie punten afstand (12-15, 13-16 en 14-17) maar een uitblinkende Nienke Hintzbergen (goed voor vijf treffers) bepaalde de eindstand op 14-18.

Dominant

'We waren de gehele wedstrijd de betere ploeg', stelde DOS-coach Pascal Zegwaard na afloop. 'Foutjes uit de eerste helft hebben we er in de tweede helft uit gehaald. De mannen waren dominant in de persoonlijke duels. De dames waren goed, met enkele uitschieters. Je hebt succes nodig om te geloven in wat je kunt. Voor de uitstraling van onze club is deze titel heel belangrijk. Bij DOS'46 zijn ook prijzen te pakken.'

Nieuws

Meest gelezen

menu