DOS'46 verliest in Delft

.

DOS’46 had vorig weekend thuis van Blauw Wit gewonnen en daarmee de koppositie veroverd. Dat bleek echter van korte duur, want de Nijeveense veldkorfballers verloren dit weekend uit bij Fortuna/Delta Logistiek, waardoor die ploeg uit Delft tevens de bovenste plek van de ereklasse A overnam. DOS’46 begon zaterdag nog wel goed aan dit uitduel, maar keek bij rust al tegen een 11-7 achterstand aan en leed uiteindelijk een 21-19 nederlaag.

DOS’46 nam door treffers van Fardau de Boer en Eline van Veldhuisen binnen een minuut een 0-2 voorsprong en startte daarmee puik aan deze match in Delft. Fortuna had bij 3-3 de schade gerepareerd en drukte meteen door naar een marge van drie (6-3). Bij 10-5 leek de thuisploeg op weg om fors afstand te nemen van de Nijeveners, maar die haakten voor rust nog aan: 11-7.

Initiatief

Na de pauze was het weer DOS’46 dat het beste begon (11-9) en zo keerde de spanning volledig terug. Fortuna was echter de ploeg die scorend het initiatief behield en ook voortdurend de leiding in handen had. DOS’46 haakte wel aan en was bij 18-17, vier minuten voor tijd, nog kansrijk voor de zege. Verder lieten de Delftenaren het echter niet komen en dus was met 21-19 het nieuwe koploperschap een feit.

Nieuws

menu