DOS'46 verliest thuis van KCC/CK Kozijnen en kan veldtitel vergeten

Lynn Bijkerk krijgt een vrije schietkans namens DOS'46. Foto: Leo de Harder

DOS’46 verloor afgelopen week van LDODK en maakte het zichzelf daardoor al lastig om de halve finale van de veldkorfbalcompetitie te bereiken. Dat lijkt na de thuisnederlaag tegen KCC/CK Kozijnen helemaal klaar, want na het 23-24 verlies staat de ploeg van Herman van Gunst met nog twee duels te gaan 3 punten achter.

DOS’46 zag, nadat het zelf een 2-0 voorsprong had genomen, KCC beter in de wedstrijd komen en uitlopen naar een 4-8 voorsprong. Bij 9-9 had DOS’46 de schade gerepareerd, maar de ploeg uit Capelle uit den IJssel nam weer het initiatief en had bij rust een 12-14 voorsprong opgebouwd.

IJzersterk

Na de pauze opende DOS’46 ijzersterk en met 3 treffers op rij binnen 3 minuten stond het zomaar 15-14. DOS’46 bleef vanaf dat moment steeds aan de goede kant van de score en leek bij 21-19 door te kunnen drukken. KCC/CK kwam echter langszij, waarna DOS’46 met twee treffers op 23-21 kwam, met nog enkele minuten op de klok. De bezoekers wisten in de absolute slotfase door een kort schot de aansluitingstreffer te forceren en middels twee strafworpen alsnog de zege te pakken: 23-24. Voor DOS’46 waren de druiven zuur en lijkt het veldseizoen in een sof te eindigen.

Nieuws

menu